Kwiatunek?

Temat: Niska temp. ciała a poziom TSH
Odczuwam od roku czasu bardzo niską temp. ciała. Waha się ona w 34,7°C do 36,2°C. Zawsze występował u mnie stan podgorączkowy zważywszy, na stwierdzony fakt niedokrwistości z niedoboru żelaza. Jest mi ... nigdy się nie ,,pociłam**. Moje objawy skłoniły mnie by udać się z tym do lekarza rodzinnego. Wykonałam badanie TSH na jego zlecenie. Wynik jest TSH 0,60 norma to 0,34-4,82 uIU/ml. Jak ... 0.00-.400 BASO .048 0.00- .200 RBC 4.43 NORMY 3.99-5.51 HGB 5.42 7.00-10.2 HCT .302 .350-.500 MCV 68.2 80.0-97.0 MCH 1.22 1.64-2.08 MCHC 18.0 19.5- 21.7 RDW 17.1 10.0-15.0 PLT 374 130-390...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3813



Temat: Wyniki badań-proszę o interpretację
TSH 1.402 (0,270-4,700) Glukoza w surowicy 3.7 (3.6-5.8) (nie za mało?) Cholesterol w surowicy 2.8 (<5.2) (chyba za niski) Trójglicerydy w surowicy 0.64 (<1.69) Cholesterol HDL 0.81 ( 0.91) Cholesterol LDL ... obwodowej: WBC 6.7 (4.0-10) RBC 5.40 (4.50-5.90) HGB 15.4 (13.5-18.0) HCT 47.9% (40-54.0) MCV 88.7 (78.0-100.0) MCH 28.5 (27.0-34.0) MCHC 32.2 (29.0-36.5) PLT 223 (140-440) LYM% 42.4% (20.0-45.0) MXD% 13.3% (1.0-14.0)...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1865